WORDLESS WEDNESDAY - IKAN KERAPU STIM HALIA


WORDLESS WEDNESDAY - IKAN KERAPU STIM HALIA | Korang masih ingat dengan ikan-ikan hasil tangkapan Suami Sis sebelum ni? Haaa inilah antara ikannya yang terakhir Sis masak. Isinya dah habis kena masak sebelum ni, hanya tinggal di asingkan kepala dan ekornya yang Sis simpan. 

Simpan-simpan sampai bilanya nak masak, Suami pun tengah takde kat Johor, so Sis bagitau Suami yang Sis nak masak aje kepala dan ekornya tu haaa.. Ikan Kerapu Bara ni kalau Suami bawak balik, Sis jarang masak menu berkuah, sebab Sis rasa isinya agak keras dan kenyal kalau di masak berkuah, sebab tu kalau dapat Kerapu ke, Sis akan masak Stim Limau atau Stim Halia je.

Kalau makan kedai pun sama, kami akan order masak Stim Nyonya, jarang amik kerapu untuk masak 3 Rasa ke atau lain-lain menu, sebab tu laa dapat rasa isinya akan mengeras dan kenyal, Sis tak suka. Lagi satu ikutkan nak pegang ikannya pun Sis 'geli' oiii... hahahaha.. terpakso je tu nyiangnyaaa huhuhu.. 

Ikan Kerapu Stim Halia

Ikan Kerapu Stim Halia


P/S: Lama laaa peralatan memancing tu menunggu tuannya balik hehehehehe... 

4 comments:

  1. sedapnya ikan fresh tu kak, tengok dia punya warna tu cantik betul

    ReplyDelete
  2. oiiii tajam nya gg dia hahah :p

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Lama tak makan ikan kerapu. Selalu kalau ada, Syu buat masak 3R jer 😁. BTW, jemput join bersegmen dengan Syu untuk pencarian bloglist 👉🏼https://syuderis.blogspot.com/2021/06/segmen-pencarian-bloglist-syu-deris.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.