OVER GILER SARAPAN AKU PAGI NI!


OVER GILER SARAPAN AKU PAGI NI! | Sekali pandang, dua kali tengok pun memang nampak over giler sarapan Sis pagi ni, tapi jangan tak tau, nampak aje besar mangkuk tu, realitinya kecik ajee dan kebetulan semalam punya Laksa Johor ada baki dalam sekali makan, so jangan membazir, kita panaskan dan makan buat sarapan pagi ni..

Macam biasa laaa, walaupun surirumah, tapi jam 8.30am macamtu Sis dah bukak 'opis', rutin setiap hari, kalau Suami ada, lepas aje Suami pergi kerja, Sis siap vakuum rumah dan kemas dapur, Sis akan bukak laptop dan update 'autopost' di blog Sis untuk satu hari. Kalau ada cerita lebih, banyak lee Sis autopost, kalau tidak, takat satu atau dua posting aje laa.. 

Tu rutin, siap aje buat autopost, tutup laptop, dan mula buat kerja rumah termasuk memasak, tapi ni kan Suami takde di Johor, so Sis tak tutup lee laptop, biarkan aje, kejap-kejap bukak baca le apa patut, kejap-kejap kang tengok laaa apa cerita kawan update, cuma belum ada 'lebih masa' nak blogwalking semua dan komen... sebab sakan layan Kdrama hahahaha.. makaseh yang selalu singgah dan komen di blog Sis.. sayang korang.. 

Laksa Johor

Over Giler Sarapan Aku Pagi Ni!

So pagi ni makanlah Laksa Johor dan juga secawan kopi Passion dari arissto. Sarapan Laksa Johor ni baki semalam yang Sis beli dari Dapur Mak Busu. Kedainya di Larkin tapi ada kawan Sis hantar ke rumah, sedap Laksanya.. Semalam memang SabtuDay so hari OFFday memasak, tak rajin nak masak semalam, so bagitau anak Sis, 'Harini menu Mak order' hehehe.. 

Bukan Laksa Johor aje, tengahari tu Sis ada order Cheesey Meatball dan juga set Chicken Chop Mix. Laksa Johor tu sampai rumah waktu petang bersama dengan sebekas Kek Butter Lemonade.. uii sedap.. 

Semalam juga siap melipat kain baju, gosok tudung-tudung dan jubah semua. Senang, kalau nanti terdesak nak keluar, semua dah siap gosok dan gantung. Lately ni memang banyak Sis pakai jubah aje keluar, senang main sarung then pakai tudung sarung. Alaaa sekarang nak melawa pun, dah pakai facemask bukan nampak punn, janji pakai baju hahahaha.. 

Tapi lamaaanyaaa tak keluar oii... rasanya nak pegang stering kereta pun tak reti kot hahahaha.. 

Laksa Johor

The Lemonade Poppy Seed Cake

Beli mana Laksa Johornya? Tadi kan dah bagitau atas tu, Sis beli dari Dapur Mak Busu dan Kek tu dari Ciptacakery. Okaylah set Laksa Johor tu boleh makan dalam 4/5 orang. Nanti Sis letak detailsnya di bawah ni okay.. 

Kita ni ek, masak makan tidur, duduk rumah, kes makin lama makin segitu jeee, bilalah nak habis Covid19 ni ekk.. dah tepu dah duduk rumah.. mengeluh pun rasa sakit jiwaaa, diamkan pulak rasa macam kita iyekan semua tapi apa kita nak buat ekkk... 

Arghhh malas nak fikir laaa.. alah bisa tegal biasa, duduk rumah pun syokkk, duit tak luakkk.. paling tak pun beli makanan ajeer, nak soping lelebih tu dah tak dah... sebab Sis bukan kaki soping SHOPEE.. beli pun mana perlu ajer... sekian.. *baca boleh, percaya jangan 😝

Okay bagi korang nak cuba order Laksa Johor dan Kek tu, silalah contact : 

Dapur Mak Busu : +60 1729 3100
The Lemon Poppy Seed Cake@ciptacakery


P/S : Tak sabar nak makan Kek Durian hahahahaha.. 

5 comments:

  1. Tgk jari tu dh tau mangkuk tu vesar mana 😜🙈🙈

    ReplyDelete
  2. memang betul, rasa janggal bawa kereta .. kita pun makan laksa johor beli semalam, tapi beli dalam taman jer

    ReplyDelete
  3. susah jugak kalo da tak reti nak pegang stering kereta ni..macam mana nak gi review within 10km nanti..hahahah 😝

    ReplyDelete
  4. Baca boleh, percaya jangan!! Yaaa betul tuuuu.. Hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. tak pernah atie try kek durian haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.