HARI KEENAM BELAS BERBUKA PUASA AKU DAPAT BARANG KEMAS


HARI KEENAM BELAS BERBUKA PUASA AKU DAPAT BERANG KEMAS | Kemain ek tajuk hahahaha.. tapi memang betull.. time nak berbuka dah duduk menunggu nak azan, time tu laa anak hulur barang kemas kat Sis, huhuhu... Siapa lagi kalau bukan Yana.. sebab dia aje laa yang dah bekerja sekarang.. kalau Kakak dan Adiknya masih bersekolah.

Hari keenam belas tu, Sis masak Kari Ikan Mayong, Stim Ikan Ketarap dan juga Goreng Kangkung Belacan aje.. Yana balik agak lewat sikit, sampai je rumah dia naik mandi dan bersiap. Sementara Sis macam biasa la, mengemas sambil menghidang juadah berbuka puasa. 

Siap aje semua, memang resmi Sis, semua kena duduk depan meja makan sekurangnya 5 minit sebelum berbuka. Tak kira laa anak ke Suami ke.. dan masa ni semua handphone ke apa ke semua letak tepi.. time ni laa nak berdoa ke, nak berbual ke, haaa time ni laa ke fokus depan makanan, tak kira lee makan satu family ke, berdua ke atau bertiga ke.. memang dulu hingga kini Sis amalkan prinsip begitu. 

Hari Keenam Belas Berbuka Puasa Aku Dapat Barang Kemas

Tapi hari keenam belas tu, Sis hanya berbuka bersama Yana aje.. Ayahnya balik lewat sikit. Tengah duk depan makanan menunggu azan, tiba Yana datang dan hulur satu bungkusan bag merah.. Ehhh macam kenal aje nama pada bag tu hehehe.. tapi takkan laaa kan hehehe.. 

Ceh konon-konon tanya; 'Apa ni Dik?'... 
Terus Yana jawab; 'Tengoklah'..
Buka aje terus terkejut Sis, ada sekotak kecil dalam tu, dan bila di bukak; 'WOW, eh apa ni?' pura-pura tanya, hehehehe..
'Untuk Mak laa, hadiah raya' ...

Ya rabbi, terharunya Sis, nak nangis pun ada...tak sangka akan dapat barang kemas dari anak sendiri, walau hanya sekecil subang telinga aje.. tapi gembira dia buat Sis nak nangis depan rezeki huhuhu..

Hari Keenam Belas Berbuka Puasa Aku Dapat Barang Kemas

Alhamdulilah rezeki tanpa di sangka.. inilah di katakan rezeki Ramadan.. tak pernah pun bermimpi anak akan belikan barang kemas, sebab semuanya Suami dah sediakan dan belikan, cukuplah apa yang ada ni (walau hati dah tengok design baru cincin emas), tapi bersyukurlah sekurangnya ada.. 

Sebab tu bila anak sendiri belikan, terharu dia lain macam, tu yang makan sampai dua pinggan hahahaha... 

Suami pulang aje, Sis pun bercerita laaa panjang.. Suami pun teruja melopong nengok Bininya bercerita hahahah sampai hulur Pelam Harum Manis pun tak cakap apa, sebab Bininya tak henti bercakap hahahahaha... 

Dah lama tu, barulah dia cakap, itu pelam harum manis, kawannya beri hahahaha.. terus minta Sis kupas sebiji.. tapi Sis tak jamah pun, kekenyangan hahahahaha.. 

Alhamdulilah, iulah kesahnya hari keenam belas berbuka puasa Sis.. sekadar berkongsi kegembiraan Sis aje, tak lebih dari itu.. Syukur kepadaMu Ya Allah.. 


P/S: Moga dimurakhkan rezeki anak-anak Mak selalu, sihat dan sentiasa dalam perlindungan Allah swt..Aaamiinn,. 

11 comments:

  1. wowwwww untung awak...alhamdulilah rezeki anak2
    hehehe hadiah hari raya.. eh cer check , muat tak jari..
    tak muat, meh pas sini ahah :p

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, syukur.. sejuk perut emak mengandung, dahlah masa nak beranakkan pun senang..

    Semoga Allah swt tambahkan lagi rezeki Yana nanti

    ReplyDelete
  3. macam ni agaknya perasaan ibu bila dapat hadiah dari anak anak..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah murah rezeki Sis...cantik subang tu...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.,
    kasih ibu smpi ke syurga, kasih anak dapatlah emas dihujung jari., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ni yana yg mak teran dlm teksi tuari kann., hehe wak ada baca sikit blog lama mama.. sejuk perot mama kannns ;p

      Delete
  6. Alhamdulillah. Syukur. Semoga rezeki anak Sis terus deras menalir masuk.

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah rezeki. padu tu.hehe

    ReplyDelete
  8. hahahahah adoi aku bayangkan ko bercakap tak henti, buat dek je dapat harum manis tu 🤣

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.