MINTAK MAAF AKU TAK SEMPAT NAK BLOG WALKING DAN MEMBALAS KOMEN DI BLOG


MINTAK MAAF AKU TAK SEMPAT NAK BLOG WALKING DAN MEMBALAS KOMEN DI BLOG | Yaaa Sis nak mintak maaf banyak-banyak sebab sejak puasa ni memang tak dan dan tak nyempat nak blog walking dan membalas komen di blog sendiri mahupun blog korang.. bukan bizi tapi masa tu begitu cemburu.. 

Kalau kebiasaannya, setiap pagi, selepas update blog, Sis akan blogwalking mana-mana blog yang keluar di reading list dashboard Sis, sambil tu jawab komen-komen di blog Sis juga.. tapi sejak puasa ni, duduk mengadap laptop dah lambat satu hal, then Sis update blog untuk published, kemudian siapkan draft autopost untuk tengahari dan juga petangnya.. senang buat autopost hehehe.. 

Lepas dah siap semua, memang Sis off laptop tak bukak sampai ke malam.. haaa tu lee dia sepanjang puasa ni.. so memang takde laa nak menjawab or komen blog korang.. Baca tu baca tapi baca di handphone tapi sejenis Sis, malas nak sign in di ruangan komen guna handphone.. kalau terpaksa baru Sis ko buat huhuhu.. makanya sorry bebanyak ya korang..

But.. terima kasih buat semua pembaca blog Sis yang tak jemu masuk membaca dan tinggalkan komen di ruangan posting.. terharu kadang, padahal Sis jarang nak mebalas balik blogwalking dan komen korang semua, makaseh juga faham.. 

Lately ni Sis banyak habiskan masa dengan membaca, agak letih baru tengok handphone, tu pun kalau ada posting yang Sis nak buat.. instagram pun bila ingat ye bukak, kalau tak, langsung tak bukak.. 

Sama juga facebook.. ada masa terluang belek laa facebook, balaslah komen-komen atau tinggalkan komen di wall kawan-kawan, kalau takde tu, memang tak online laa Sis tu..yaa kadang blur nak update apa, sampai kadang scroll-scroll, benda yang sama jugaa...ermmmm faktor usia barangkali.. 

Takpe laa, tu semua dunia.. takat nak buat hiburan hati okay jer.. cuma jangan terlalu taksub, nanti makan diri.. sedangkan  blog ni pun kalau terlalu push, boleh stress oii.. sebab tu laa biar santai-santai, minat pada menulis ni, tak payah di suruh orang, kalau rasa ada idea, update... kalau takde, buat diam sudah.. jangan terlalu kejarkan pageviews tu..faham?.. 

Minta Maaf Aku Tak Sempat Nak Blog Walking Dan Membalas Komen Di Blog

Kredit Gambar Google. 

Harini dah masuk seminggu dah kita berpuasa, sekejap betulkan masa.. berdoa jangan putus, kita doa moga sihat sepanjang ramadan ni, barulah boleh kita buat ibadah puasa dan juga ibadah lainnya dengan penuh tawaduk dan khusyuk.. kalau dah sakit kang, bukan ibadah aje susah, tapi dah terlantar atas katil.. lagi susah kan?..lebih-lebih lagi kalau sakit lutut, semua keja jadi tunggak.. 

Tapi nasib baiklah sekarang kalau sakit lutut je Sis sapu Garci Pro-1, agak sakit je sapu.. legaa gilee bila sapu, sejuk-sejuk berangin jer rasa lutut tu.. cepat resap.. 

Apa tu Garci Pro-1? Sabo.. nanti Sis kongsikan gan korang.. benda bagus kena sebarkan, ye dakkk.. 

Okaylah, nanti smabung lagi ya.. korang tunggu laa update autopost Sis kang hehehe.. harini Isnin, macam biasa banyak kerja rumah nak buat.. mencuci cadar dan tuala dan juga mengosok baju.. ermmmm ... okay dah Bye.. 


P/S: Ayam Percik ooo Ayam Percik... bila nak dapat makan Ayam Percik ni ekk.. 

4 comments:

  1. samalah kita, tak sempat sangat, jengah mana yang sempat je

    ReplyDelete
  2. Takpe.. tak kecik hati pun...cuma kenanglah daku dalam doamu...hahaha

    ReplyDelete
  3. nak merajuklah dengan sis 😂😂ðŸĪŠ alah kita sama je sis, kdg sempat kdg tak hahaha takpe saya komen jugak blogpost sis!

    ReplyDelete
  4. Kalau dah macam tu, memang rasa nak rehatkan mata jer, Lin.. tak nak dah buka gajet2 ni

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.