HARI KELIMA BELAS BERBUKA PUASA AKU MASAK NASI GORENG SARDIN AJE


HARI KELIMA BELAS BERBUKA PUASA AKU MASAK NASI GORENG SARDIN AJE | Makin hari makin tak tau nak makan apa, makin lama makin takde selera. Sampaikan kalau masak nasi dua pot pun tak habis. Sahur? Lagi laa ke-laut oiii.. nak taknak je bangun sahur tu, sebab nak amik keberkatan bersahur. Tu pun Suami bangun makan kurma dan minum susu. 

Sis pula kalau bangun sahur, memang akan bancuh air panas. Kalau tak air kopiO, buat air MiloO.. kalau malas, Sis tekan aje kopi arissto.. Memang dah tak lalu nak makan dah.. tapi risikonya, haa ko tanggung ler sediri. Kekadang bangun pagi dalam jam sebelas ke haa perut dah mula sebu masuk angin.. sebab perut kosong kan.. dah tau kena makan, taknak makan, ermmm.. 

Hari kelima belas berbuka puasa, Sis masak Nasi Goreng Sardin aje. Kebetulan baki sardin yang Yana buat Sandwich Sardin Roll tu ada baki sikit, so Sis jadikan bahan dalam nasi goreng tu. Sebabnya hari kelima belas puasa tu Sis berbuka sengsorang aje dirumah. Suami ada majlis berbuka puasa bersama rakan opisnya. Yana pula kerja duty, habis kerja nak berbuka dengan geng opis dia.

Hari Kelima Belas Berbuka Puasa Aku Masak Nasi Goreng Sardin Aje

Mulanya Suami ajak juga ikut, tapi malas laa, takpe laa biarlah dia dengan kawan-kawannya pula kan.. Sis no hal laa bukan seorang, cuma feel tu Sis tak suka... Sis paling tak suka sepi, sunyi dan kesepian.. paling i don't like....

So apalagi, siap goreng nasi, ceduk dalam pinggan, makan je depan TV sambil layan movie.. barulah riuh sikit macam ada orang.. huhuhu...

Nak jadikan cerita, makan 4/5 suap, terus berhenti.. tak lalu nak makan.. entahlah perasaan tu sedih beno... terus aje tutup TV naik atas solat Maghrib dan duduk je laa mengaji sampailah anak dan Suami balik.. susah nak kata macam mana perasaan tu.. sedih bebeno rasa.. 

Hari Kelima Belas Berbuka Puasa Aku Masak Nasi Goreng Sardin Aje

Bila anak dan Suami balik, waaa dia punya excited tu macam sepuluh hari tak jumpa.. memacam tanya dan berbual hahahaha.. tapi Suami macam tau je perasaan Sis, sebab dia tanya; 'Mesti tadi tak makan kan?'... huhuhu.. 

Bila Sis kata makan sikit.. Suami tanya masak apa, dan bila Sis kata masak nasi goreng sardin, terus dia minta sikit nak rasa.. Sis ceduk sepinggan.. Suami makan dua tiga suap, lebihnya ehhhh dia suruh kita habiskan... ermmm barulah rasa kenyang makannya... alhamdulilah.. 

Begitulah Sis orangnya... tu sebab tak boleh nak bayangkan, tak boleh nak berhenti fikir, macam mana nanti anak-anak dah berkahwin, duduk asing, dan Suami sibuk dengan kerja.. Allahuakbar... memang dah cakap awal-awal dengan Suami.. dia pencen je, mana dia pergi Sis ikut hahahaha.. :p

Lantak lee orang kata ngada-ngada kan.. janji Laki aku, bukan Laki orang ... 


P/S: Bila nak dapat makan Ayam Percik ni, ermmmm... 

3 comments:

  1. Yummy nasi goreng sardin . Tambah cili potong sikitkan .. Berselera terus

    ReplyDelete
  2. Alolo.... bila eh abg sabar pencen? lagi 2 tahun eh?

    ReplyDelete
  3. alorrr sedih pulak aku baca..why not video call with me boleh la teman secara maya..hahahah

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.