WORDLESS WEDNESDAY - KEROPOK IKAN TRENGGANU


WORDLESS WEDNESDAY - KEROPOK IKAN TRENGGANU | Makanan yang paling cepat habis bila siap di goreng, apa dia? Haaa tu dia, Keropok Ikan Trengganu ni. Agak lama tak menggoreng keropok, dan agak lama keropok tu terperuk dalam laci stok makanan. Sebab Sis ko tak ngajin nak menggorengnya, konon sayangkan minyak hahahahaha.. 

Then petang tadi, datangnya si Yana, duk kemas stok makanan, check mana yang kurang dan takde, dia ternampaknya keropok ikan ni. Terus dia tanya; 'Ini yang kawan Ayah bagi tu ke Mak?'... Sis jawab aje 'Iyerr'... tak membalas, terus dalam diam dia selesai mengemas, Yana goreng keropoknya..

Maka penuhlah sebalang tu haaa.. 

Terus Yana kata; 'Ni kalau Ayah nampak, Ayah aje makan sekali jalan' hahahaha.. Anak pun tau, memang yerrr... Ayahnya suka beno makan keropok goreng gini, makan tak ingat penutup  nanti hehehehehe.. 

Sis takut... silap makan kang, batuk oii.. uhukk uhukk ...

Keropok Ikan Trengganu


P/S: Rindunya nak ke PAKA, rindu nak makan Nasi Goreng Sotong ... dapnyaaa... 

6 comments:

  1. Nasib baik keropok boleh rentas negeri.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kat Paka laaa Leya hahahaha kan rindu Paka tu hehehe

      Delete
  3. Keropok Tganu mak bekalkan 2kilo utk kami. Ni bulan puasa tak menggoreng lagi. Rasanya kena goreng ni buat stok, sbb dah 2kali ni masuk nasi goreng buat sahur. boleh mkn keropok dgn nasi goreng. sedapppp oiii

    ReplyDelete
  4. Memang selalu order keropok ikan untuk dan tak putus stok...sekarang memang suka ulam keropok time makan nasi...sodap..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.