SEBELUM DEMAM, BAIKLAH AKU BEREHAT DULU


SEBELUM DEMAM, BAIKLAH AKU BEREHAT DULU | Yaa jujurnya sekarang ni Sis sangat letih. Letih dengan segala macam hal, sampai kurang rehat dan kurang tidur. Terlalu  sibuk sangat dengan dunia sampai satu tahap sekarang ni, badan memang tak larat, badan minta rehat. So harini Sis cancel event dan nak rehat di rumah, memasak, mencuci, megemas dan siapkan mana draft posting yang tak siap lagi. 

Ehhhh kata nak rehat, macam banyak keje aje dengarnya tu ekkk... hurmmmm

Sambil tu nanti petang boleh laa curi-curi tido kejap. Ini pun baru makan ubat dan siapkan task komen di facebook, then duduk kejaplah depan laptop ni siapkan satu posting. Kalau okay kang, update lagi, kalau tak okay, nanti aje laa ek update. Tak penting pun kan.. janji PV tu maintain aje udah lee, dapatlah adsense tu bergerak. 

Prinsip Sis tak suka push atau paksa diri, taknak sampai apa yang kita buat suka-suka atau minat ni jadikan kita ni stress dan 'makan diri' sendiri. So sebelum apa-apa ingat 5 perkara tu dulu. Apa 5 perkara tu? Silalah google.. 

Sebelum Demam, Baiklah Aku Berehat Dulu

Memang banyak draft posting nak di siapkan ni haaa.. yang banyaknya Buffet Ramadhan aje lerr.. nak tengok gambo pun naik muakkk oii, muntah ijo nengok semua gambar dalam handphone. Kadang tu snap-snap pastu OFF handphone, tak boleh tengok banyak kali, serabut otak i hahahahah..

Tapi yang penting, Sis akan siapkan semuanya satu persatu. Walaupun ada banyaknya 'free' ajerr tapi Sis taknak paksa diri, buat je pelan-pelan, janji isi penulisan tu sampai. Taknak laa update somborono je kann.. jenis buat asal boleh je kang.. tu Sis tak suka..orang lain mungkin boleh, but not me..

Yang tau hasil kerja Sis, mereka tau laa.. kalau tak kenal lagi Sis, so tak payah nak kondemm sangat..

Okaylah, pendek sikit update pagi ni, nak mengemas rumah dulu.. harini memang rehat kat rumah, event malam kang pun Sis cancel, sebab nak rehat. Badan dah mula rasa tak sedap, sebelum demam baiklah Sis berehat dulu. 

Sebab esok ada event 'gerak-gerak khas' hahahaha..
OKay bai, jumpa kemudian nanti ya...


P/S: Bila Suami pun dah mula 'bebel' dengan kesihatan Sis..so ko faham-faham je laa ek Sis Lin.. 

10 comments:

  1. take care sis! jangan paksa diri, berehat dulu 🤍🤍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyee sedang berehat ni.. makaseh Fyqah...

      Delete
  2. Teringin nak rehat santai santai. Tapi itulah mengenangkan kerja yang memanggil suruh siapkan, terus tak jadi rehat. selamat berehat sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Fizah, ni pun rehat macam tak rehat, banyak draft nak buat, tapi taknak paksa diri..

      Delete
  3. Bila badan dah rasa lain macam itu adalah isyarat daripda tubuh kita sendiri. Rehat dulu Sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah PC, jenis Sis pulak takut sakit, so cecepat laaa rehat dan dapatkan rawatan..

      Delete
  4. Badan nak pakai jangka masa lama jadi take care sislin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Atiqah, eloklah berehat sebelum sakit dan mudarat..

      Delete
  5. i can imagine sis.. too much food sampai tgk gambar pun muak.. but take care sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa now lega, semua kerja update dah siap, so bulan pose boleh fokus pada benda lain...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.