WORDLESS WEDNESDAY - BISKUT RAYA


WORDLESS WEDNESDAY - BISKUT RAYA | Haa korang dah buat ke belum tu Biskut Raya? Ke dah ada yang mula order dan membelinya? Sis? Sebelum puasa haritu dah membeli hahaha.. tahun ni semua get ready awal, semangat tak? Baik biskut raya, kerepek raya, mahupun baju raya, semua Suami dah menghulur dan Sis dah beli dah semua sesiap.. 

Cuma baju tambahan ke, deko rumah ke, dan apa-apa untuk raya tu, selebihnya dekat nak raya le baru beli dan buat.. Aanak-anak pulak, Ayahnya pun dah 'tranfer', so pepandai laa memasing membeli barang keperluan raya sendiri.. Memang tiap tahun macamtu..

So bagi korang yang mencari kat mana nak beli Biskut Raya, Kerepek, Asam, Kekacang, Dodol dan segala macam laaa untuk raya.. bolehlah ke Kilang Kerepek Parit Laman Lapis ni.. Sis tiap tahun ke sini membeli. Murah dan banyak gilerr pilihan ko.. 

Biskut Raya

Biskut Raya

Biskut Raya




P/S: Selamat menyoping raya... :) 

24 comments:

  1. Parit lapis laman nilah tempat keluarga PC dan mertua selalu beli kuih muih dan kerepek Sis..tak kira masa. Hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa PC, sama dengan Sis, tiap tahun memang pergi beli sini.. biasa akan pergi sebelum puasa, kalau tak ramai...

      Delete
  2. tunggu sekolah cuti nak buat kuih raya 😂ðŸĪŠ

    ReplyDelete
  3. Niat nak buat banyak jenis biskut raya tapi macam tak larat pulak..boleh la nanti ke sana nyoping hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Lea, tunjuk=tunjuk aja, tapi harga dia tak mahal.. berbaloi laa beli kalau beli dengan banyak..

      Delete
  4. Mak aihhh...rambang mata memilih biskut raya. Saya beli kat angsana je... agaknya peniaga kat angsana pun beli kat sini juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambang tekak kata orang, pergi time belum pose, bole rasa semua hehehehe

      Delete
  5. Replies
    1. Iyerr Wak, sebab tu Saya pergi sebelum puasa, boleh merasa sekali tester hahahaha

      Delete
  6. CN duduk Banting memang tak ada masalah nak carik biskut raya & kerepek, banyak kilang dekat sini 😆

    ReplyDelete
  7. Uiksss meriah kuih rayanya sis oiiii..kte lom start beli mahu pun buat lagi ye hahah

    ReplyDelete
  8. diorang ada buat penghantaran ke penang tak sis lin..tengok dia punya sekut raya lawa2 gebus2..teringin plak nak rasa hihi

    ReplyDelete
  9. Wow...banyaknya pilihan. Ni kalau Sal pegi sure rambang mata nak pilih mana satu. Biasa kalau kuih orang kampung yang buat ..tahap kesedapannya tak leh dipertikaikan. Nanti nak kirim kat ipar suh belikan

    ReplyDelete
  10. cantik pulak macaron jual dalam balang centu. best gak kan macaron buat kuih raya.

    ReplyDelete
  11. Tahun ni tak dan nak buat lagi. Rasanya kalau nk buat just buat 1 jenis je..mayb tart nenas

    ReplyDelete
  12. Banyaknya biskut raya kat sini! Terkesima pulak nampak, tapi apesal jauh nau. Ada buat PS tak sis? haha

    ReplyDelete
  13. Kawan Rawlins paling suka shopping kat kilang kerepek kat Banting sebab murah dan banyak pilihan kuih muih gak

    ReplyDelete
  14. Alamak dia dah readyla.nak Raya.. hehehe bersemangag betul. Kita jer baru fikir nak buat biskut apa hehehe

    ReplyDelete
  15. Raya is around the corner! Time to stock up more Raya biscuits right. There are so many nice cookies there, I wish to give them a try too!

    ReplyDelete
  16. Saya kat KL ni ada satu kedai fav kami utk cari kerepek dan biskut raya. Waktu hampir raya lg meriah stok dia. Harga juga lebih berpatutan dan rasa kuih sedap. Kedai macam kita pergi ni kak memang disukai ramai. Sebab semua ada dalam satu tempat.

    ReplyDelete
  17. NAk suh belikan babay macarron tu boelh tak sis. Tergoda betul dengan pelbagai jenis kuih dan biskut raya tu. BAnyak pilihan , rambang mata terus....

    ReplyDelete
  18. tak beli untuk rumah sendiri sebab suami cuti beku raya. huwaaa bertabahlah 2tahun cmni. beli untuk mak je. Macam ura2 kata tak boleh rentas daerah plak. hmmmm. sebak ingat mak raya sorang lagi.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.