HARI KESEPULUH BERBUKA PUASA AKHIRNYA AKU DAPAT MAKAN TEPUNG PELITA


HARI KESEPULUH BERBUKA PUASA AKHIRNYA AKU DAPAT MAKAN TEPUNG PELITA | Alhamdulilah, akhirnya hilang juga rasa kempunan dan teringinnya nak makan Tepung Pelita.. yaaa kali ni betul-betul tepung pelita, bukan kuih Tako huhuhu.. 

Tahun ni Ramadan, entah kenapa tekak nak makan tepung pelita macam orang mengandung 8 bulan, dia punya teringin tu, sampai kesemua #BuffetRamadan yang Sis pergi, semua Sis cari.. dan pernah ada sekali tu, Sis tertipu dek rupanya... ingat kan ke tepung pelita, sekali makan, ermmm kuih Tako.. sedih sekali rasanya.. 

Yerr semua kata buat aje sendiri, bukannya susah... tau memang senang nak membuatnya, tengok pada resepi tepung pelita tu pun senang je nak membuatnya, tapi.... masa tu takde, dan yang nak makannya Sis sorang aje, so baik lee beli aje senang.. habis makan habis.. kang buat bebanyak, simpan pun tak elok.. bukan kata tak nak beri jiran, tapi sendiri tak yakin, sedap ke tak kalau buat sendiri hahahaha.. 

Tepung Pelita

Dan akhirnya buka puasa hari kesepuluh Sis dapat juga makan tepung pelita.. lepas balik dari Check-Out Ramadan Escape di Renaissance tu, petang tu Sis update status di facebook mengenai keinginan nak makan tepung pelita ni. Kemudian kawan Sis Suzie ada komen dan bertanya. Terus dia PM wahtsapp Sis. Katanya dia baru aje order, so Sis cuba nasib order juga dengan seller yang Suzie order..

Kata Suzie, dia punya tepung pelita sedap, so Sis cuba nasiblah order.. Orang kata kalau dah rezeki tu, alhamdulilah kata seller tinggal satu pek aje untuk Sis, Ya Rabbi dia punya suka tu, terus Sis kata nakkkk... punya panjang kkkkkkkk Sis bagi dia hahahahaha.. 

Satu pek RM3 ada 5 biji, caj delivery RM3, anak kata mahalnya caj delivery, tapi kalau dah kata ada, tak kisahlah, janji dapat.. dari nak berhimpit pergi bazar ramadan tu kan.. 

Nasi Jagung

Ayam Masak Merah

Dan taraaaaa... akhirnya tepung pelita ada atas meja di hari kesepuluh berbuka puasa, alhamdulilah... time berbuka puasa, Sis terus makan tepung pelitanya dulu sampai 3 biji hahahaha.. selebihnya Sis simpan peti ais, then malam masa tengok tv Sis perabiskan hehehe.. 

Menu hari kesepuluh puasa tu, anak Sis masak Nasi Tumis Jagung dan Ayam Masak Merah.. bahan tak cukup, so Yana goreng aje kubis sebagai ganti acar dalam hidangan nasi tumis jagung tu.. pun sedap aje laaa.. janji ada makanannya.. lagipun makan pun berdua dengannya.. Suami sekejap waktu berbuka selesai, dia pun sampai.. terus duduk makan sama.. 

Alhamdulilah, syukur atas nikmat Allah yang diberikan.. apa yang di inginkan, Allah permudahkan.. dan hingga ke saat ini juga, ucapan syukur kepada Allah tak henti-henti Sis nak ucapkan.. Allah beri segala apa yang Sis tak jangkakan.. baik untuk diri sendiri mahupun keluarga Sis.. 

Dan paling tak sangka, apa yang dah Sis dapat dan rasai sekarang ni sebagai seorang blogger.. memang tak sangka hingga sejauh ini Sis dapat merasai semua nikmat dan kelebihan sebagai seorang blogger.. syukur alhamdulilah... 

Terima kasih buat semua atas sokongan korang.. Love you alls ❤


P/S: Harini seisi rumah taknak makan nasi, so kita goreng Mee Hoon Seafood untuk buka puasa petang nanti.. 

1 comment:

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.