Header Ads


BORANG PERMOHONAN KEBENARAN MENJALANKAN AKTIVITI PENGHANTARAN MAKANAN (FOOD DELIVERY)


BORANG PERMOHONAN KEBENARAN MENJALANKAN AKTIVITI PENGHANTARAN MAKANAN (FOOD DELIVERY) | Bagi korang yang akan membuat delivery makanan pada Ramadhan ini atau sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), bolehla muat turun borang permohonan ini dan segera hantar kepada email yang di berikan didalam borang.

Jangan main keluar delivery aje tanpa surat kebenaran, tak pepasal kang jadi sebab kena tangkap pulak, atau kena pusing balik, kesian makanan tu kan, dah membazir. Tak susah mana pun, kalau Sis baca, hanya muat turun, kemudian korang isi dan seterusnya hantar terus melalui email.

Pastikan segala maklumat lengkap bersama penyediaan dokumen sokongan sebagaimana syarat pemohonan sebelum di hantar ke alamat email yang dipaparkan didalam borang permohonan.

TIDAK PERLU hantar borang ke Menara MPJB.

Sila baca makluman TERKINI di bawah ini..


Muat turun borangnya di SINI.

Sila ikuti pautan berikut bagi memuat turun borang secara atas talian:
https://www.mbjb.gov.my/ms/mbjb/pusat-media/pengumuman/muat-turun-borang-permohonan-kebenaran-menjalankan-aktiviti-penghantaran

Tarikh akhir menghantar permohonan adalah pada 26 April 2020 selewatnya jam 5 petang.
Segala rayuan selepas tarikh tersebut TIDAK akan diterima.

Untuk sebarang maklumat terkini, korang boleh layari lama web rasmi https://www.mbjb.gov.my/
Atau ke laman facebook https://www.facebook.com/mbjbrasmi/


P/S: Semoga dipermudahkan semua urusan kalian para peniaga semua.. aamiinn..

8 comments:

  1. Replies
    1. Iyaaa, memudahkan kerja yang hantar food delivery kan, so tak payah takut nak keluar..

      Delete
  2. i hope they'll open an online application soon utk balik kampung ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa ada Ray, after 25/4, kita wait for SOP out...

      Delete
  3. wah dah siap ada borang tu.. moga ada rezeki buat mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Lea, so nak hantar barang makanan tu ada surat, tak payah nak takutkan..

      Delete
  4. ooo lagi senang boleh hantar online aje kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa sebelum ni kena walk in, now hantar melalui online jee..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.