Header Ads


DAPAT JUGA AKHIRNYA ORDER LAKSA JOHOR!


DAPAT JUGA AKHIRNYA ORDER LAKSA JOHOR! | Yes! Akhirnya dapat juga Sis order dan makan Laksa Johor. Bagi mereka yang membaca rintihan Sis sebagai hak pengguna di laman facebook Sis baru-baru ni, korang mesti tau ceritanya kan?.

Ookaylah Sis pendekkan ceritanya di sini...begini, Sis memang lama nak makan Laksa Johor, then ada sekali tu bukak dan scroll facebook di Komuniti Pasir Gudang, dan ternampaklah ada orang menjual dan amik order Laksa Johor ni. Details dia hanya, Jual Laksa Johor, harga RM 7 tapi dia tak letak dia dari mana, dan caj berapa, okaylah sebab Sis ingat dia dalam komuniti Pasir Gudang so Sis ingat dalam area sini je la..

Kemudian Sis pun wahtsapp, Sis nyatakan Sis nak order 2bungkus, dan Sis tanya berapa harga termasuk caj. Dia kata semua Laksa RM 14 + caj RM 10, terkejutlah Sis, bukan ke area Pasir Gudang? Lepas tu dia kata dia area Tun Aminah, makk aii jauhnya. Then terus Sis kata tak apalah, Sis cancel dulu, nanti Sis cari area berdekatan.

Lepas tu, kawan Sis sampaikan dekat Sis siap skrin shoot wahtsapp status dia, dia marah-marah dan memang dia tujukan pada Sis. Hahahah tapi Sis tak kisahlaaa Sis dah minta maaf. Oh ya, kawan Sis tu kebetulan juga Sis bagi nombornya, sebab dia pun nak order Laksa, dah bila Sis dah kena macamtu, terus kawan Sis pun tak jadi order huhuhu.


Cuma selepas tu Sis rasa bersalah plak, atau adakah Sis bersalah kerna menyekat rezekinya huhuhu..Allahuakbar..takde niat macamtu sekali..Sis doakan moga kamu diberikan rezeki yang melimpah ruah selepas ni ye Dik..

Dan harini, dah kata rezeki, pepagi dalam keadaan tak sihat, buka facebook group Bazar Ramadhan Pasir Gudang, terlalu plak dekat timeline tu ada orang menjual Laksa Johor dan Roti John. Kebetulankan harini Hari Jadi Anak Bujang Sis, so Sis terus klik link whatsapp dia dan terus order.

Alhamdulilah, sebab dah ada pengalaman sebelumnya, so Sis tanya dulu area mana, nasib baik area Pasir Gudang aje sini, so caj dia hanya RM 1 sahaja. laksa Johornya RM5 dan Roti Johnnya pun RM5, puashati.

Sis order Laksa Johor 2, Roti John Daging 2 + caj RM 1, total baru RM 22 ajer, berbaloikan, dari beli jejauh kang, sampai pun lambat, ni pagi order, tengah hari dah sampai, caj pun tak mahal jimat di situ dah, bukan berkira, ada dekat kita amik dekat aje, tak menyusahkan sesiapa, alhamdulilah. Lupa laa nak snap gambo Laksa Johor belum gaul dengan Roti Johnnya hahaha...Rasa keduanya pun sedap, boleh beli..

Kalau siapa yang berdekatan area Pasir Gudang, boleh wahtsapp nombor ni ya Lan +012 726 6159


Dan selain Ayahnya belanja makan KFC, ada juga rezeki si bujang tu dapat kiriman kek coklat dari sesaorang yang mungkin istimewa hehehe...jeng jeng jeng...anak kita dah ada MakWe laaa Ayahnya hahahaha...

Alaa biasalah budak jantan kannn, janji tau jaga diri dan ingat diri tu sapa ye sudah!..Moga ALlah pelihara iman tu..Sedap kek tu, dia moist choc cake, lembut gile. Coklatnya tu macam dark cokelat sebab sedap nak mateyy kata Yana hahahaa..

Dalam pada tak sihat, tapi Sis bersyukur, dapat mengembirakan anak-anak semua harini. Kakaknya pun di sana happy gak, dapat makan Burger King hahahaha kemain ea...Moga Kakak pun bahagia dan Allah lindungi Kakak di sana..

Ookaylah, nanti sambung lagi jika ada kesempatan. Oh! Ya korang, nak soping harga murah tak? Maklumlah kan Ramadhan dah dekat, kalau korang nak, tunggu jam 12.01am ini malam...ada sesuatu yang sitimewa buat korang semua..jeng jeng jeng..

Nantikan!! Ingatt 12.01am ya...


P/S: Badan dedor-dedor aje ni, ubat dah makan, tapi badan bisa-bisa huhuhu

12 comments:

  1. Wak kalaun pegi Desaru
    mesti cari laksa johor kat warung tepi jalan dekat bandar mas.
    Memang spesel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo sedap ye Wak? Nanti boleh cubalah ...

      Delete
  2. Sedapnya laksa johor kak, lama tak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, lama sangat teringin, akhirnya dapat juga..

      Delete
  3. lama tk mkn laksa johor...yela kalau tau seller tu jauh baik kita cr yg dkt kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa bukan berkira tapi nampakkan, dari rm10, hanya rm1 aje perlu bayar, dekat pun dekat..

      Delete
  4. Sedapnya laksa johor. Lama tak makan. nak buat sendri macam entahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, agak leceh nak buat laksa Johor berbanding dengan Laksa Penang...sebab itu beli ajee

      Delete
  5. aku ri tu dalam grup bazar on9 skudai, nampak bomboloni..da teringin sangat da tengok gambar, terus wassap tanya dia kat mana...lorrr, dia duk bandar dato' onn dan tak dapat delivery ke pulai...dah kenapa ko masuk group wassap skudai..adeiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha baru ko tau macam mana aku rasa hahaha..lepas ni tak kisah group mana, tapi ko tanya dulu dia area mana..kang jadi macam aku hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.