Header Ads


1 APRIL : HAPPY BIRTHDAY DIEYA DAMIA!


1 APRIL : HAPPY BIRTHDAY DIEYA DAMIA! | Sapa Dieye Damia tu? Dieya Damia atau lebih manja Sis panggil namanya Mia, adalah anak saudara kesayangan Sis satu-satunya si tembam ucuk ashem tu hahahaha tapi kini dah tak tembam dah, Mia dah kurus slim...hehehehe

Kalau yang memang ikuti update Sis di facebook dan IG Sis, mesti korang taulah siapa Mia ni, dan kenal Mia ni dulu sewaktu badannya gemuk tembam berbanding sekarang yang dah kurus. Makin besar makin kurus Ayyom (Mak Long) nengok. Tapi sejak dah kurus ni kemain bergaya lagi ko Mia ni hahahaha.

Kalau dulu masa Mia gemuk, semua kata dia kuat makanlah, macam-macamlah orang cakap dia, tapi bila dah kurus, ada plak kata tak cukup makan plak hahahah adoii haiii begitulah susahnya ek, gemok salah, kurus pun salah. Yang tak salahnya, budak Mia tu, apa salah dia? Huahuahua..

Mungkin sebab faktor kepenatan sejak sekolah, memang nampak sejak dia masuk sekolah dari 5tahun (tahun lepas), badannya mula susut sikit-sikit, kata Mama dia, makan dan susu macam biasa je, lagilah sejak kurus, susu lagi kuat..cuma badan aje nak kurus.


Dan harini 1 April 2020 merupakan hari lahir Mia yang ke 6tahun. Ermm cepatnya Mia membesar..Ayyom rasa macam baru semalam Ayyom dukung Mia..sekarang pun nak dukung boleh, sebab Mia dah kurus hahahaha...

Pagi tadi dah video wahtdapp dengan Mia, siap bukak youtube lagu happy birthday, kemain suka dia hehehehe..adiknya si Danny pun tumpang menyengih sama hahahahah...adoii gelagat mereka berdua badik ni memang menghiburkan hati.

Yang kesiannya, birthday dia harini Mama dia sebelum ni dah plan macam-macam untuknya. Konon nak sambut kat sekolahnya Mia, tapi sebab Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di sambung, maka semuanya postponed. Then Ayahnya Mia pulak takde kat Malaysia, kena stay kat Singapura gara-gara PKP ni haa, tu yang sian laa budak-budak dua tu kena tinggal dengan Ayahnya.


Takpelah Mia, nanti Ayyom belikan Mia kek yaa, syhhhhhh dendiam Mia tak tau hahahahaha...

Plan harini memang ingat nak keluar sekejap nak belikan Mia kek dan hantar ke rumah Mak, harap-harap lepas laa takde sekatan jalan huhuhu, risau gak ni, apa Sis nak jawab kat Polis kalau kena tahan kang hahahaha...alaa beli kejap kat kedai kek, kemudian hantar je, tak masuk rumah Mak, janji dapat hiburkan hati si anak kecil ni...huhuhu..

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Dieya Damia,
Allah selamatkan kamu...

Happy birthday Mia..
Dari Ayyom, Pak Long, Kakak besar, Kakak kecik dan Abam Amat!
Kami doakan yang baik-baik aja buat Mia ya...aamiinn..

Dan untuk korang, ...April Fool!! Hahahahaha


P/S: Sis ni hati tisu, tadi masa video wahtsapp, Sis ko control je feeling, rasa nak nangis nengok airmuka Mia tu huhuhu...

4 comments:

  1. apa yang april fool nya? takkan tipu je semua ni...ahhahahahahha

    ala ko order la kek delivery ngan baker area situ...kot2 ada ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa alaaa takkan tak perasan oiii hahahaha...
      Gile semalam satu Johor aku cari kek oii...last-last dapat juga...phewwww

      Delete
  2. Happy Birthday cutie ! ♫♬♪♩♭♪

    tu laaa apa yang april foolnya ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh Hsna,,
      Hahahaha laaa tak perasan ke tu hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.