PERMINTAAN PRODUK SUSU PISANG NILOFA SEMAKIN MENJADI-JADI!


PERMINTAAN PRODUK SUSU PISANG NILOFA SEMAKIN MENJADI-JADI! | Siapa dah pernah beli dan rasa Susu Pisang Nilofa ni? Jujurnya yaa Sis sudah pun banyak kali membeli, mencuba dan merasainya. Ni pun dah tambah lagi stok untuk bulan puasa. Memang sedap laa bagi tekak Sis. Tekak korang Sis tak tau.

Ada juga sebelum ni yang Sis order, stok Susu Pisang Nilofa ni kehabisan stok, terpaksa menunggu plak. Kalau dah sampai habis stok, woowww gilerlaaa kan permintaan jualannya, semakin di kenali dan di sukai oleh masyarakat kita dah. Walaupun waktu mula di keluarkan ada la juga kontroversi mengenai Susu Pisang Nilofa ni, tapi semuanya dah dijelaskan oleh pengeluar produk ini yaitu Nealofar sendiri. My idola u know! Ngeh ngeh ngeh...

Lagi nak dekat bulan puasa ni, permintaan produk Susu Pisang Nilofa ni semakin menjadi-jadi, hinggakan tak menang tangan nak amik order dan buat penghantaran juga pengeposan, bak kata Kak Rose ni, salah seorang agen penjual Susu Pisang Nilofa area Skudai Johor Bahru.


Minat Dan Kesungguhan Menjadi Usahawan 

Kak Rose adalah seorang usahawan wanita, isteri dan juga surirumah berjaya yang mempunyai dua orang anak yang masing-masing juga berjaya dalam pelajaran dan kerjaya masing-masing. Yaaa kalau nak beli insurans, hibah atau khidmat runding takaful boleh contact anaknya Kak Rose, Syafiqah, memang agen tiptop yang boleh dipercayai. Sis sekeluarga juga amik dengannya.

Dan kalau dah kata mana tumpah kuah kalau tak ke nasi, so kuahnya tentu Emaknya kan? Kak Rose ni Sis kenal dari since Sis dan Suami masih single, memasing belum berkahwin, hingga kini masih lagi kami berkawan dan berrjumpa, punya lama kan persahabatan kami. Sebab itu Sis boleh katakan yang Kak Rose ni orangnya sangat produktif dalam bidang yang di ceburi.

Dari bermacam perniagaan yang di lakukan hinggalah sekarang, semuanya hanya minat meniaga kecil-kecilan di rumah aja, now kak Rose menjadi agen berjaya menjual Produk Susu Pisang Nilofa dan katanya, insyaAllah, selepas habis tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), jika ada rezeki, dia akan upgrade ke stokis plak katanya, alhamdulilah.


Agen SAH Skudai Johor Bahru 

Bagi korang yang berdekatan di area Johor Bahru, Skudai, bolehlah membeli dengan Kak Rose ni, lebih banyak korang beli berkotak-kotak, insyaAllah ada le tu rezeki korang dapat diskaun harga sikit, Kak Rose ni memang tak lokek orangnya, suka berkongsi rezeki.

Stok sentiasa ada, ready stok katanya, bagitau aje nak berapa kotak, ada je disediakan. Cuma buat masa tempoh PKP ni, Kak Rose hentikan sekejap urusan penghantaran COD ya, di sebabkan tiada runner nak uruskannya. Makanya jika korang nak dapatkan Susu Pisang Nilofa ni, korang kena walk-in amik sendiri ke rumahnya sahaja.

Korang boleh wahtsapp atau call Kak Rose, insyaAllah respon cepat gile dia menjawab hahaha. Ye la jadi usahawan berjaya kenalah alert kan, jangan sampai pelanggan order pagi, petang baru ko jawab, memang le pelanggan ko lari ke agen lain.



Antara Khasiat Susu Pisang Nilofa 
  • Kaya dengan kalsium & Protein
  • Menguatkan tulang & otot
  • Membuang toksik dalam badan
  • Meningkat kadar metabolisme 
  • Kaya dengan Nutrien yang pelbagai
  • Dan banyak lagi khasiatnya.. 

Juga Susu Pisang Nilofa ni sedap di buat bermacam juga dalam bahan masakan atau pencuci mulut. Seperti puding atau agar-agar, pencuci mulut koktail (seperti dalam video atas), dan juga bermacam lagi, ikutlah kreativiti korang mempelbagaikan citarasa masing-masing.




Harga Susu Pisang Nilofa? 

Yaaa jangan risau, pos cover seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak dan juga ke luar negeri termasuk Singapura dan juga Brunei. Tidak ada sebab korang mustahil untuk dapatkannya kan. Caj pengeposan tertakluk kepada caj pengeposan terkini. 

Dan Sis lebih sarankan korang beli dalam pakej sekotak lebih jimat, sebab harga jauh lebih murah jika dibandingkan korang beli dalam pek. Yaa tengok le perbezaan harga dalam gambar tu, jauh murahkan? 



Mana Nak Dapatkan Susu Pisang Nilofar Ni?

Untuk dapatkannya, korang bolehlah contact wahtsapp atau call :

 Kak Rose di talian 012 725 9894
Pengeposan cover seluruh Malaysia dan luar negara. 

Ready stock !!. Agen SAH Skudai, Johor. 
Untuk lebih info boleh ke laman facebook Kak Rose .

Nanti masa beli, korang sebut lee nama Sis Lin, hahaha mana le tau dapat diskaun harga kan muahahahaha...Cakap le baca dari blog Sis Lin, haaa gitewww hahahaha..

Okaylah nanti sambung lagi, sambil menaip, habis gak sepek Susu Pisang Nilofa Sis ko bedal hahaha, sedap sangat! Suka sebab kurang manis..Yang belum cuba, silalah cuba ya..


P/S: Dengarnya dah ada yang baru Susu Pisang + Kurma..mesti sedap gakkan .. 

31 comments:

  1. cam sedap je. Belum cuba lagi susu nilofa ni =_='

    ReplyDelete
  2. Belum pernah cuba lagi. Musim pkp ni dok cari jugak agent yang boleh mai cod kat rumah ni

    ReplyDelete
  3. Belum pernah rasa lagi ni..tapi tak mustahil juga mencuba lepas ni.

    ReplyDelete
  4. eh macam nak la sekotak tu..nanti bole wassap kak rose tu lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyeee ko wahtsapp aje, kalau dekat, dia boleh COD, kalau jauh dari kawasan kena walk-in amik, kalau luar kawasan kena poslaju aje..

      Delete
  5. Kesukaan saya Susu Pisang Nilofa, Saya memang suka susu pisang nih nak-nak minum masa sejuk, hilang rasa rindu nak minum susu pisang korea yang jauh tu. hi hi hi

    ReplyDelete
  6. Memang viral apa je Lofa jual. Dia tahu cara promosi dan tengok bungkusan pun eksklusif. Kawan saya kalau beli susu Nilofa ni. Mesti 2 kotak besar. Suka sangat haaa.

    ReplyDelete
  7. Belum pernah try lagi susu pisang ni tapi tengok review semua kata sedap. Terasa macam nak try la pulak 😁

    ReplyDelete
  8. Wahh sama laa Neelofa tu pon mmg idola Qeela jugak hehee! Sedap nii! Now tak sabar nak rasa susu Nilofa untuk ramadhan yg banana with dates tu! Mesti sedap jugak tuu hehe

    ReplyDelete
  9. Tak pernah try. Nak try sekali tapi kena beli online kan? Takde yang jual di supermarket ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, cari agen/stokis yang sah..supermarket takde jual lagi LH...

      Delete
  10. aida lom pernah rasa.
    so far lom pernah jadi pelanggan apapun produk neelofa :)
    hi hi hi hi but future nanti, tak tahu la kan.
    lagipun, memang tak pernah plak terjumpa susu ni depan2.
    if terjumpa, mungkin nak try satu. sedap ke tak,kan? then baru boleh komen further.

    ReplyDelete
  11. Dah pernah try susu pisang nilofa ni. Sedap jugak. Anak siap nak repeat lagi

    ReplyDelete
  12. Sedap sangat ke sis lin nilofa ni? Ke sedap lagi banana uyu... Hihi.. Kita jarang minum susu pisang ni.. Nanti boleh la try since ramai kata sedap ni...mana tau kena dengan selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Wawa, kalau nak banding gan yang Uyu tu, memang laaa, tapi benda mudah dapat, dan produk Malaysia kan, so kita dulukan aje laa yang ini..Uyu tu bukan senang nak dapat hehehe..

      Delete
  13. belum pernah cuba susu nilofa ni. ramai kata sedap. nanti nak cuba.

    ReplyDelete
  14. asik nampak iklan susu nilofa je, dah hampir tergoda. macam sedap je

    ReplyDelete
  15. I always wanted to try this. Looks yummy. But, haven't try it yet. couldn't find it at shops here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa memang takde jual di kedai Kayathre...u can wahtsapp my fren and buy from her..

      Delete
  16. Masa memula jenama susu Nilofa ini keluar ingat Neelofa punya produk. Last-last barulah tahu produk susu ini berbeza. Kawan mmg jual susu ini. Tapi belum pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  17. I nak beli juga , will contact you soon.
    Can whatsapp me?
    0172808876

    ReplyDelete
    Replies
    1. Can Vee, nanti i suruh Kak Rose wahtsapp you ya..

      Delete
  18. Dah cuba. Ok la boleh terima mnum dari brand korea tu. Nnt nk cuba yg kurma pula

    ReplyDelete
  19. pernah sekali minum susu pisang nilofa ni

    support kawan yang jual

    walaupun pernah ada kontroversi, tetapi lofa dan team dapat manage dengan baik sekali.

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah..memang time sekarang menjadi jadi pulak org order, rasanya sebab masing2 dah start membeli online. Mudah2an sampai lps habis pkp org mengorder banyak lagi kan

    ReplyDelete
  21. xpernah rasa lagi tp byk baca org ckp sedap...

    ReplyDelete
  22. Memang best susu pisang viral, ramai kawan yang share and pun dah try semua cakap sedap. Sis juga nak beli susu ni.

    ReplyDelete
  23. Saya tak pernah rasa lagi susu ni, tapi orang kata rasa dia macam manis-manis pisang macam tu. Hopefully sempat lagi saya order

    ReplyDelete
  24. Saya teringin juga nak cuba tapi intolerance susu... kalau boleh, memang nak cuba dah... rata-rata ramai yang dah cuba susu pisang ni semua memuji dan mengatakan bahawa rasanya memang memikat... semoga terus berjaya ya...

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. Boleh Nur, kamu biasa menelepon nombor di atas ya, boleh di pos.

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.