Header Ads


DAPATKAN CHICKEN CHOP VIRAL HANYA RM10 SAHAJA SEMPENA 'SUASANA E-BAZAR' DI SUASANA SUITES CAFE


DAPATKAN CHICKEN CHOP VIRAL HANYA RM10 SAHAJA SEMPENA 'SUASANA E-BAZAR' DI SUASANA SUITES CAFE | Yaaa hanya RM 10 sahaja, mana nak dapat harga macamtu dari Hotel, kalau ada pun mesti lebih dari RM 15 biasanya kan. Tapi sempena Ramadhan ni, Suasana Suites Cafe menyediakan servis 'Takeaway & Delivery' Suasana E-Bazar bermula 24 April hingga 23 Mei 2020 sepanjang Ramadhan.

Di kesempatan ini juga Sis turut juga order delivery untuk Mak dan Adik Sis di Kampung Melayu dan Sis orderkan mereka Chicken Chop Viral dan juga Mee Goreng Jalan Trus. Ada juga menu-menu lain yang boleh korang buat pesanan, tapi dua menu ni memang kira 'highlight' laaa untuk menu sempena Suasana E-Bazar ni.

Salah satunya sebab harganya murah, dan portion dia pun banyak. Kata Adik, ayamnya aje 2 keping besar, beserta dengan sosnya yang sedap dan juga kentang goreng dan salad. Puas makan katanya. Tak payah berebut-rebut dengan anaknya (Mia dan Danny) hehehe.

Ye laaa sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, lama sungguh Sis tak menjenguk rumah Emak dan juga anak-anak saudara tu, rindu pada mereka. Tapi Suami adalah ke sana menghantar bekalan mentah untuk Emak dan Adik, sebab Adik Ipar Sis tu terkandas di Singapura sejak PKP ni, so takde ketua rumah nak uruskan segala barang keperluan, Suami Sis laa jadi pengantinya. Sian anak sedara tu lama tak jumpa Ayahnya.

Sis nak order tapi agak jauh tempat Sis (Pasir Gudang) nak ke bandar sana, tapi one daya nanti nak juga order dan merasa, makanya Sis orderkan dulu untuk Emak dan Adik. Bila kata Emak dan Adik semua makanan tu sedap, Sis kongsikan dengan korang, kot laaa korang yang berdekatan nak juga order juga kan.


Maaf gambar agak kureng sikit lawanya adik Sis tangkap. Maklum le dia tak berapa pandai nak amik gambar makanan, tak macam Kakaknya kakakakakah.

Yaa itulah set Chicken Chop Viralnya yang Sis order dua set untuk adik Sis. Memang menurut kata pihak Suasana Suites Cafe, inilah menu paling viral ramai bertanyakan dan ramai yang buat pesanan. Bak kata Sis laa, mana nak dapat harga semurah RM10 tu wooo, menu dari hotel lagi. So memang berbaloi laa kalau korang order.

Korang tak payah susah-susah nak walk-in bagai kalau takde kepentingan nak keluar, korang just call atau wahtsapp, kemudian buat aje pesanan melalui telefon. Mudah aje. Tau-tau nanti pesanan korang sampai depan pintu.


Dan untuk Emak Sis pula, Sis orderkannya Mee Goreng Jalan Trus RM 14 sahaja. Kata Emak sedap mee gorengnya, tak kering dan isi ramuan pun tak lokek. Banyak rencah dalam mee gorengnya kata Emak. Set ni didatangkan sekali dengan timun, tomato, limau dan sos cili.

Katanya Mee Goreng Jalan Trus ni memang femes di Jalan Trus bandar Johor, so untuk Ramadhan kali ini, pihak Suasana Suites Cafe masukkan dalam list menu Suasana E-Bazar sebagai menu highlight ramadhan mereka. Memang berbaloi, sebekas tu penuh mee-nya kata Emak, puas makan.


Bagi korang yang nak order, bolehlah buat pesanan sekarang, permintaan sungguh tinggi, so kena buat pesanan awal supaya pesanan korang tu tak sampai lambat.

Bagi kos penghantaran pula, PENGHANTARAN PERCUMA dalam lingkungan jarak 2KM dari kawasan Suasana All Suites Johor Bahru, namun untuk caj penghantaran luar kawasan sebanyak RM5.00 akan dikenakan dari jarak 3 - 10KM.

Antara menu highlight sempena Suasana E-Bazar yang boleh korang buat pesanan adalah :

Suasana’s Signature
  • Suasana Shellout
  • Nasi Beriyani Lamb Shank
  • Honey Roast Chicken

Suasana's Highlight
  • Chicken Chop VIRAL!
  • Lamb Chop POWER!
  • Hainan Chicken Rice
  • Nasi Goreng Cik Kiah
  • Mee Goreng Jalan Trus
  • Nasi Ayam Penyet

Buat pesanan melalui talian + 6011-61617258 atau + 607-2670148 atau melalui WhatsApp di talian : https://www.wasap.my/60172835226 untuk lebih memudahkan korang buat pesanan.

Kalau korang ingin takeaway, korang bagitaulah jam berapa nak amik pesanannya ya. So korang boleh just drive-thru aje, tak payah turun kereta. Lebih selamat.

Selamat mencubanya ya! ..


P/S: Kita doakan semoga wabak Covid19 ni cepat berakhir dan pihak Hotel semua boleh beroperasi seperti biasa. Rindu pulak nak makan buffet ramadhan huhuhu :( ..

15 comments:

  1. WAhhhhh kira murah la tu chicken chop RM10. Nanti one day nak try order lah, sesekali tukar juadah berbuka puasa

    ReplyDelete
  2. Kira murah dah ni harga sehidangan chicken chop. kalau teringin tu boleh cuba order.

    ReplyDelete
  3. Memang murah. Rugi jika yg duduk berdejaran hotel tu tak order... dah siap masak kut ayam tu mana bole dapat harga RM10 seekor sekarang ni kan.

    ReplyDelete
  4. murah je harga satu hidangan tu. kat tempat tinggal saya takde pulak buat e bazar macam ni. bertuah orang johor

    ReplyDelete
  5. Murah sangat dah tu Kak Lin Rm10 harga chicken chop. 😋😋

    Mee goreng untuk emak tu pun, nampak menarik warnanya.

    Yang pasal adik Kak Lin, tak berapa pandai ambil gambar mcm kakaknya tu 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  6. Wah.. Murah tuu hanya RM10 untuk chicken chop per portion. Beruntung nya orang JB. Kat KL tak de ke? Huhuuu

    ReplyDelete
  7. chicken chop tu mmg nampak sedap giler...tiba2 rasa teringin pulak hahahaha..harga ditawarkan giler murai oits..berbaloi-baloi

    ReplyDelete
  8. Woww nampak sedap chicken chop dia.. Untung la org johor bole order makan sedap2 mcmni.. Nnt za share kt kwn2 jb

    ReplyDelete
  9. Biar betul RM10 je sis. murah sangat tu. nak nak bulan puasa ni mesti ramai yang oder tu. Kalau dekat dah oder dah.

    ReplyDelete
  10. Ala jauhnya! Memang nampak sedap tapi serius tak percaya harganya RM10. Memang murah sangat. Nampak portion oun mcm banyak. Rugi sape yg tak beli.

    ReplyDelete
  11. Waaa..sedapnye ciken chop tu. Dah la murah harganya. Bulan puasa ni semua nak makan..semua nak rasa..hehe

    ReplyDelete
  12. ampunnnnnnnnn.. kalau semurah ini, memang confirm laku kan.. tapi jauh dengan saya.. susah nak oder.. hee~

    ReplyDelete
  13. Mana nak dapat chiken chop murah macam tu sekarang.. ada yang murah tapi ciput je untung sapa beli dan oder

    ReplyDelete
  14. murah juga tu yang penting sedap dan boleh delivery kat tempat kita

    ReplyDelete
  15. itu lah, aku pun lebih 10km dari suasana tu..kalo tak, aku da beli dah...huhuhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.