Header Ads


WORDLESS WEDNESDAY - THERMOMIX


WORDLESS WEDNESDAY - THERMOMIX | Kecoh sana sini benda alah ni haa, mula Sis pun tak tau gak pebendanya, tapi bila ternampak kat facebook dan anak pulak mengetag Emaknya, barulah Ooooo ini rupanya yang canggih nau tu..

Sekali nengok harganya, perghh RM6880 ke haper, gitu lerr...Sis ko idok le jeles nampak orang ada, kalau BANYAK duit, Sis ko pun nak beli gak, siapa yang taknaknya oii..senang dan mudah kerja kita, ye dakk?...


Tapi sebab TAK BANYAK duitya, maka kita guna aje laaa apa yang ado...janji dapur berasap..jangan pulak bila dah ada yang canggih, jadi tak rajin nak ke dapur, time tu, membazir jee, baik beli emas hohoho...

Emas ko beli, rajin tak rajin, selalu pakainya hehehe..



P/S: Semakin canggih ek..lepas ni apa laa pulak ek.. 

16 comments:

  1. Tapi masak secara trandisional lebih terasa lagi aroma masakan tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, dah memang dari dulu kita di ajar masak secara manual kan...benda canggih gini sebagai pelengkap aja..

      Delete
  2. Kecanggihan memudahkan sekarang ni Sis..ada rezeki boleh beli ni..hehehehe..belum ada rezeki tengok jelah dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeee PC, bagi mereka yang bekerja memang memudahkan, tapi yang berkemampuan, boleh aje kalau nak..

      Delete
  3. ini yang dok kecoh kat media sosial ye... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr, viral sana sini benda alah ni haaa hhahaha

      Delete
  4. lama nya x jengah awak...
    sihat ke tu :P
    yg ini kita x mampu nak beli..
    mampu tengok je la kat blog awak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii awak! Kita kabar baik ajaa...
      Hahaha kita pun mampu update blog je Wak Thermomix ni, nak beli pun fikir soploh kali hahahaha

      Delete
  5. Hai,jemput dengr lgu bru saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/04/lagu-kedua-cuya-ada-background-music.html

    ReplyDelete
  6. La pe bende ni ek
    Belum pernah nampak lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Wak tak payah fikir, hahahaha berkebun sudah..

      Delete
  7. ramai dok aim thermomix ni..tp tu lah memang menyenangkan kerja masak tapi rasa mungkin berbeza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, kalau ada BANYAK duitnya, boleh juga membelinya Fizah, tapi tu laa, beli ikut kemampuan aje laa, walaupun ianya satu keperluan..

      Delete
  8. aku masih tak study lagi apakah benda ni sebenarnya..hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ko dah tau kan sekarang, apa bestnya dia hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.